Våra behandlingar

Medicinska behandlingar

När man har kommit till en nivå där hjälpen man vill ha är av annan karaktär än de klassiska ansiktsbehandlingarna eller lättare peelingarna så gör du helt rätt i att vända dig till Dermakliniken. Vi på Dermakliniken är idag stolta över att ta hand om människor som kommer från hela södra Sverige till oss. Dessutom har vi många patienter som kommer från andra länder för ett besök hos oss. De förklarar för oss att vårt sätt att jobba med mottot ”om behandlingen syns så är den felgjord”, är mycket svår att hitta såväl här i Sverige men inte minst utomlands. Hos oss kan du alltid känna dig trygg i att du aldrig behöver poängtera att ”det får inte synas” eller att ”det ska bli naturligt”. Det är vad vi är kända för.

Den estetiska marknaden har sista åren utvecklats på så sätt att en kaskad av behandlingar blivit tillgängliga varje år. Vissa av dem har givetvis varit fantastiska och markerat marknaden, men faktum är att majoriteten av dem har varit mer problem än nytta. För den lilla oerfarna kliniken kanske till och med utan medicinsk kunskap är valet bland möjligheterna nästintill omöjligt. Valet avgörs av hur skickliga säljare de möter och hur snabb avkastning man söker. Även stora kliniker har haft stora problem med att särskilja de bättre produkterna och teknikerna från de sämre. Det har visat sig i
återkommande stora katastrofartiklar med dåliga implantat som går sönder och innehåller industrisilikon och dödsfall vid flera tillfällen sista åren.

Dessutom har situationen kraftfullt grumlats av avsaknaden av regelverk. Folk slåss om rätten att utföra behandlingar i denna bransch och kunden/patienten hamnar lätt i kläm. Till det kommer även problemet med det ekonomiska intresset som driver i den privata världen som givetvis kan ha bra men också dålig inverkan på omdömet. Bilden jag beskriver kan tyckas vara nattsvart… men det finns en anledning till att jag valde att arbeta heltid med detta för tio år sedan. Det går att göra fantastiska saker på ett mycket professionellt och säkert sätt.

Med en erfarenhet av att ha funnits på denna marknad nu i 14 år har vi samlat massa kunskap för att vara så bra guider som möjligt för dig och dina behov. Valmöjligheterna i denna marknad är stora och det finns olika sätt att utföra operationer vars syfte är till att ändra utseendet av ett område. Ett exempel är att man kan ändra bröst genom plastikkirurgi om man vill återskapa efter cancerkirurgi, lägga in ett bröstinplantat om man vill ha snabba resultat och fokus inte ligger i att det ska se helt naturligt ut, man kan även välja fettransplantation om fokus ligger på utseende men man kan ha lite tålamod…
till det kan du lägga alla valmöjligheter kring laser, radiofrekvens och plasma för föryngring och stramning av huden…

En av många saker som kännetecknar oss och vårt arbetssätt är att vi har alltid strävat efter att minska ”dosen” av varje behandling för att minska risken till biverkningar och istället arbeta med genomtänkta, effektiva, ofarliga, kombinationer av behandlingar. En mycket viktig faktor för att uppnå ditt önskade resultat är att tillåta din kropp ge sin del av ”strået till stacken” med tiden den behöver för att hinna bygga upp och läka efter varje behandling. Som du ser är valen många och inte alltid så lätta. Det tycker inte vi heller, därför erbjuder vi dig alltid kostnadsfri konsultation hos vår sköterska eller annan tillgänglig personal beroende av vilken typ av frågor du vill få svar på.

Något vi sett inom sista åren är tillkomsten av hundratals olika fillers på marknaden och hur den totala avsaknaden av reglering i Sverige gör att vem som helst får injicera material i en människa… Det tycker vi på Dermakliniken är total vansinne. Injektion av främmande material i människa ska givetvis skötas av en person med medicinsk utbildning, vi tycker att endast läkare är det rimliga. Det finns många biverkningar och oönskade resultat som kan uppstå med dessa produkter, dessa kan endast hanteras
seriöst av en läkare. Detta gäller såväl injektioner i ansiktet som i övriga kroppen, det som räknas är att det inplanterade materialet går genom huden på något sätt.

På Dermakliniken har vi alltid arbetat med världsledande märken som Juvéderm och Belotero samt Radiesse. Dessa märken har alltid varit de som driver tillräcklig mycket forskning för att kunna erhålla det viktiga godkännandet av sina produkter av FDA (den amerikanska ”food and drog administration”) som är värdens hårdaste kontrollenhet. Oavsett om det du söker kan skapas genom operationer, behandlingar eller injektioner, vare sig det behövs laser, RadioFrekvens, YAG-laser, starka peelingar eller estetisk kirurgi (i folkmun även kallad plastikkirurgi) är vi på Dermakliniken väl förberedda och
erfarna. Skulle vi inte klara av det så rekommenderar vi dig vidare. På så sätt känns aldrig ett besök hos oss som onödigt. Det vi värderar högt är att du som vår patient/kund alltid ska bli nöjd.