Medicinska behandlingar

Ögonlocksplastik

En ögonlocksplastik hos Dermakliniken innebär ett enkelt och smärtfritt ingrepp som utförs av specialistläkare under lokalbedövning. Lokalbedövning (ej sövning) innebär att området som ska opereras bedövas. Fördelen med detta är att hela ingreppet från att ankomst till kliniken till hemgång bara tar några timmar.

Ögonlocksplastik är ett alternativ för dig med hängande ögonlock som vill få ett ögonlockslyft och/eller som vill ta bort påsar under ögonen för ett piggare utseende. Det är ett av de allra vanligaste ingreppen inom estetisk kirurgi både hos män och kvinnor. Med åldern är det vanligt att utveckla överskottshud (överflödig hud) som ger hängande ögonlock, detta eftersom huden tappar sin elasticitet på grund av förändringar i bindväven. Genetiska faktorer hos yngre människor kan också ge samma effekt (en känsla av tunga ögonlock). Detta kan bland annat leda till ett tröttare och äldre utseende. Denna typ av plastikkirurgi kan även utföras av praktiska skäl då ögonlockshuden kan hänga ner så att den stör synen. Om du besväras av rynkor kring ögonen går de att behandla med laser eller injektioner i kombination med ögonplastik. Även om det inte går att inte hindra åldrandet går det att minska åldrandets tecken ansiktet så att du kan se så pigg och ungdomlig ut som du känner dig. Det går att göra en övre och undre ögonlocksplastik i kombination eller plastik på övre ögonlocken eller undre ögonlocken enskilt beroende på vilket behov som finns.

Hos oss på Dermakliniken kan du komma på en gratis konsultation hos en sjuksköterska. Varje ögonlocksplastik kräver en kräddarsydd lösning. Information om och frågor kring ingreppet diskuteras utförligt vid konsultationen. Vi pratar även om ditt hälsotillstånd. Det är viktigt att veta om du använder mediciner, i synnerhet läkemedel med en blodförtunnande verkan. Vår klinik kännetecknas av mycket personlig service, gott om tid vid operation, sunda värderingar samt ett gott estetisk öga. En bra ögonlockplastik innebär för oss goda resultat, låg grad av om-operationer och hög grad av nöjda patienter. För att uppnå detta krävs läkare med erfarenhet som har känsla för hur det ska se ut och tar hänsyn till olika personers egenskaper i utseendet.

Såhär går en ögonlocksplastik till
Före operationen finns det gott om tid att ställa frågor till såväl sjuksköterska som läkare. Vid behov ges lugnande mediciner som tar bort eventuell oro inför ingreppet samt antibiotika då det vid vissa fall behövs som förebyggande mot infektioner. Operationen går ut på att överskottshud tas bort över och under själva fransraden. Snittet läggs i den naturliga ögonlocksfåran för att dölja ärret, ett par mm från nedre och 7-8 mm från övre fransrad. Läkaren tar under operationen bort så mycket hud som standardmått visar samt avlägsnar eventuellt fett och huden sträcks ut. Viktigt är att inte försöka ta för mycket hud då det kan upplevas som stramande och kan bli mycket besvärligt, speciellt i det nedre locket. Operationen tar ca 2-3 timmar. Efter operationen kyls huden kring ögonen ned med en kylmask i ca en timme för att så mycket som möjligt minska svullnader och blåmärken. I början kommer ögonen vara mycket svullna och detta beror framförallt på lokalbedövningen. Denna svullnad släpper redan efter 3-4 timmar. Efter operationen har du möjlighet att stanna på kliniken tills du känner dig redo att åka hem. Du får tid för stygnborttagning, återbesök samt övriga rekommendationer och uppföljning. Bilkörning efter operationen rekommenderas ej. Smärtan efter ingreppet brukar vara mild. Vid behov av smärtlindrande behandling rekommenderas Alvedon eller Panodil vilka inte ökar blödningsrisken.

Efter ögonlocksplastik
Redan efter första veckan (5-6 dagar) kommer stygnen tas bort. Svullnaden och eventuella blåmärken efter operationen brukar vara lindriga och försvinner successivt. Då huden runt ögonen läker ofta mycket snabbt brukar det efter en vecka knappt synas att du genomgått en ögonlocksplastik. Ärren kommer att följa dina naturliga ögonlocksveck och är normalt sett synliga i ett par månader men kan döljas med smink. Du kan arbeta redan dagen efter operationen, men de flesta brukar vara borta från arbetet en till två veckor av sociala skäl. Ta det lugnt de två första dagarna efter operationen och undvik träning i två veckor efter, däremot får du gärna ta lugna promenader. Undvik också att sola ärren.

Pris för ögonlocksplastik
Kostnad för en övre och nedre ögonlocksplastik i kombination är – 32 200 kr
Kostnad för en övre eller undre ögonlocksplastik enskilt är – 18 400 kr

Tid för stygnborttagning och återbesök ingår i priset för operationen.

Tänk på att mediciner som Magnesyl, Ipren, Treo, vissa antidepressiva medel, med flera ökar blödningstendensen, vilket kan leda till ökad risk under operationen samt för blåmärken i efterförloppet. Detta gäller även omega3-fettsyror. Kom ihåg att det är viktig att informera din doktor om hela ditt hälsotillstånd även om du inte anser det viktigt för just den typen av operationen som du ska göra. Kvällen före och samma morgon vid operationsdagen ska du tvätta dig med bakteridödande medlet Hibiscrub eller Descutan. Dessa produkter hittar du receptsfritt på valfritt apotek.

Välkommen!

Prislista

Behandling Pris
Kombinerad övre och undre ögonlocksplastik 32 200kr
Övre ögonlocksplastik 18 400kr
Nedre ögonlocksplastik 18 400kr

Intresserad? Kontakta oss.

Intresserad av Ögonlocksplastik?
Fyll i e-post och telefonnummer så kontaktar vi dig.


031-711 61 20

070-888 83 06

info@dermakliniken.se