För- och nackdelar med olika skönhetsingrepp

Om du funderar på att göra ett skönhetsingrepp av något slag, så kan det ju vara bra att läsa på om det innan. Lite samma som att läsa på om free spins på en casinoguide innan du väljer. Att göra ett ingrepp eller en skönhetsoperation kan vara något du verkligen vill eller behöver göra. Men då är det bra att veta vad för fördelar och nackdelar de kan ha!

Plastikoperation

Detta omfattar ju en hel del olika saker. Det kan vara att förstora eller förminska bröst, få bort fett, göra om näsan, ändra rumpan och så vidare. Det är en av de mer avancerade metoderna för att förändra sig och resultatet syns direkt. 

Fördelar

Fördelarna med plastikoperationer är att du direkt får den effekt du är ute efter! Det enda som krävs är att det ska läka, men du kan snabbt få ett helt nytt utseende om du vill. 

Nackdelar

Nackdelen med såna här stora ingrepp är att du dels måste vara nedsövd, vilket i sig alltid är en risk. Dessutom är det alltid en risk att genomgå en operation. Det är ett stort ingrepp i kroppen och det gäller att den klarar av att återställa sig efter en operation. Det finns alltid risk för komplikationer vid en operation. 

Fillers

Detta är inget stort ingrepp som görs och ingen form av operation. Det är en form av injektionsbehandling. Den kan användas för att få större läppar eller för att släta ut huden, ta bort rynkor med mera. 

Fördelar

Fördelarna med fillers är att det är relativt ofarligt, eftersom de flesta fillers innehåller ämnen som redan finns naturligt i kroppen, såsom hyaluronsyra, ett geléliknande ämne som redan finns i våra ögon, leder och hud. Det är inget stort ingrepp, man kan gå till sitt jobb efter en behandling.

Nackdelar

Det gäller att du som konsument kollar upp företaget. Sedan kan det vara så att du är allergisk mot det ämne som skönhetssalongen använder i sin fillers. 

Botox

Botox är ett nervgift som används där man vill bli av med rynkor eller andra skönhetsfel. Förr användes detta medel för att bota spasmer hos personer. Men så märkte man att "bieffekten" var att huden blev slät där man injecerat. 

Fördelar

Detta är ett mycket effektivt sätt att släta ur rynkor. Detta, i likhet med fillers är heller ingen stor operation. Du kan gå till jobbet, direkt efter en behandling med botox. 

Nackdelar

Du förlorar en hel del av din mimik och ansiktet kan efter en behandling vara väldigt stelt. Ofta är det svårt att rynka pannan eller le samt kanske svårt använda ditt ansikte som du vill.

Fransförlängning

Vill du göra en relativt permanent förändring för att slippa använda mascara varje morgon är en fransförlängning ett väldigt bra och effektivt sätt att göra det på. Det är ett mycket populärt sätt att skaffa sig snygga ögonfransar.

Fördelar

Det finns nästan bara fördelar med detta. Det är inte dyrt. Du blir snygg snabbt. Du slipper köpa mascara och du behöver inte stiga upp tidigare bara för att sminka dig.

Nackdelar

Du måste göra om behandlingen i stort sett varje månad. Någon enstaka kund har fått en allergisk reaktion av limmet som används.

29 Sep 2021