Snabba knep för att spara pengar

Om du funderar på att göra en plastikoperation så kan det vara bra att spara pengar. Det är så klart bra att spara, oavsett vad det är du vill göra. Det är idag nästan ett måste att ha flera sparande. Ett sparande för en buffert, som kan användas för oväntade utgifter, ett sparande för ett mål, som en operation eller nöjen, som casino, läs mer här, samt även fundera på att ha ett pensionssparande. Sen handlar det även om att kunna spara in på kostnader. Dessa pengar du sparar in, kan du sedan lägga på sparkontot.

Tre roliga och enkla knep som får dig att spara en del pengar

1. Ge dig själv en månadspeng/veckopeng

Även om du tycker att det låter lite löjligt att du som vuxen ska ha en veckopeng, så är det fastiskt rätt smart att göra det. Du bestämmer en summa som du får använda varje vecka. Låt oss säga att du väljer 500 kr. Ge dig dem på måndagen och använd dem på vad du vill. Ta ut dem i kontanter med, det ger dig en bättre medvetenhet vart pengarna går. 

2. Vänta 72 timmar

Impulsköp är oftast boven till att pengarna så att säga bara försvinner. Det är bra att låta bli att handla på impuls. Så är du i en affär, ser en tröja du vill ha, vänta då 72 timmar. Vill du fortfarande ha den? Då kan du köpa den!

3. Spara pengar på det du inte köper

Även om det låter helt självklart att man kan spara pengar på det man inte köper, så är det inte alla som gör det. Tipset går ut på att varje gång du tänker att du ska köpa en kaffe, godis eller take away-frukost så ska du istället för att köpa det föra över den summan till sparkontot. Du kommer bli förvånad över hur snabbt det blir en stor summa på ditt konto!

Bra tips för att spara pengar snabbt

Om du vill spara in pengar, satsa på att köpa så lite nya saker som möjligt och fynda begagnade saker istället. Du kan även ha klädbytardagar med dina vänner, så att ni kan byta plagg, accessoarer med varandra. 

Du är hungrig, du drar till affären och handlar för att laga mat eller så köper du take away. Men, det är inte måste att göra det. Gå igenom ditt skafferi först och shoppa loss där! Sedan kan du leta upp recept som matchar de råvaror du redan har hemma istället. Det sparar du in en hel del pengar på.

Sluta slänga mat

Enligt Naturskyddsföreningen så kan en familj med två barn spara upp till 7000 kronor på att låta bli att slänga ätbar mat. Varje år slängs det 20-30 % av maten vi köper, fast det går att äta! Handla inte för mycket samt lukta och smaka på all mat innan du kastar den. Bäst före-datum är en rekommendation. Ofta går det att äta maten flera dagar till om den har förvarats rätt.

Du kan göra storkok av det som är på g att gå ut, eller även annars med. Om du tröttnar på att äta bara samma, varför inte då testa att ha grytbyt med grannen.  Bestäm med din granne att göra storkok som ni kan byta med varandra. Det sparar både tid och pengar.

Gratis saker

Gratis är gott, det är sedan gammalt. Kolla på bortskankes.se och syndattkasta.se. Här hittar du allt från tvättmaskiner till ved, kattungar, soffor, cyklar och kläder. Och allt skänks bort! Billigare än så blir det ju inte!

29 Jul 2021